Jeg heter Liselotte Steinwender (f. 1965) og bor i Sandefjord. Til daglig arbeider jeg med utviklingshemmede voksne. Jeg er tilknyttet epos forlag i Sandefjord.  Mine interesser omfatter også yoga, dans, dyrking av matnyttige vekster og vakre blomster, matlaging, film og reiser.

 

Akademisk bakgrunn Etter avsluttet gymnas i Sandefjord, flyttet jeg til Berlin, hvor jeg bodde i drøyt åtte år. I løpet av den tiden var jeg au-pair, gikk på språkskole med avsluttende eksamen på Goethe-Institutt, studerte kunsthistorie (hovedfag), tysk (grunnfag) på Technische Universitaet og arkeologi (grunnfag) på Freie Universitaet. I tillegg tok jeg lærerutdannelse i bevegelsesspråket t´ai chi kineo på Institut TUN, hvor jeg underviste, samt at jeg hadde gruppeundervisning på andre arenaer.
Siden 1992 har jeg bodd i Norge. Her tok jeg praktisk-pedagogisk utdanning på Universitet i Oslo  og spansk grunnfag ved Høgskolen i Vestfold. Jeg har til sammen 15 års erfaring som lærer i skolen (noe barneskole, men hovedsakelig ungdoms- og videregående skole samt voksenopplæring). Fagene jeg har undervist i er kunsthistorie, tysk, spansk, engelsk, norsk m.m.

Skrivende bakgrunn Siden jeg lærte å skrive som 6-åring, har jeg skrevet. Det begynte med dikt, brev og dagbøker, noe som fortsatte gjennom ungdomstiden og opp i voksen alder. Først som voksen ble skrivingen mer målrettet og strukturert. Jeg deltok på skrivekurs med bl.a. forfatter Gro Dahle og Nina Zoe Jørstad. Flere av tekstene mine (noveller, dikt, essays, petiter) er blitt publisert i ulike tidsskrifter; Stemmer, Bokmagasinet/Klassekampen, Lasso, bøygen. To noveller er med i en tekstantologi. I 2015 debuterte jeg med romanen ”Gjøre seg virkelig” (epos forlag).

Skriveundervisning Jeg har arrangert og holdt skriveworkshops og skrivekurs i Danmark og Norge.